آشنایی با روغن های صنعتی

روغن های صنعتی

روغن های صنعتی

روغن های صنعتی یا روانکار ها انواع مختلفی دارند. موضوعی که کمتر به آن پرداخته می شود، انواع مختلف این روغن ها است. بعضی از آن ها، روانکار هایی هستند که بر افزایش طول عمر قطعات و دستگاه های صنعتی ، تاثیر می گذارند. در عین حال، روانکار ها باعث افزایش پایداری و مقاومت دستگاه های مختلف در دمای بالا می شوند. در ادامه این مطلب، هر آنچه باید از روغن های صنعتی را بدانید، با شما در میان می گذاریم.

روغن های صنعتی

دسته بندی روغن های صنعتی

این روغن ها دارای طیف گسترده ای بوده و انواع مختلفی دارند. مهم ترین عامل دردسته بندی آن ها، گیاهی یا نفتی بودن شان شمرده می شود.با افزودن مواد شیمیایی مختلف به این دو نوع روغن پایه (روغن مادر)، زیر مجموعه گسترده تری تشکیل می شود. در حالت کلی، به این دو مجموعه، روغن های پایه معدنی و روغن های سینتیک می گویند.همانطور که پیش از این اشاره کردیم، مهم ترین نقش این روغن ها روانکاری تجهیزات و کاهش دادن اصطکاک آن ها است. کاربرد دیگر این روغن ها را می توان افزایش قدرت ماشین ها و دستگاه های صنعتی دانست.

مواد تشکیل دهنده روغن صنعتی

مواد افزوده شده به روغن پایه بر اساس کاربرد های مورد نظر، متفاوت هستند. بنابراین می بینیم که انواع مختلف روغن های صنعتی شامل روغن پایه و مواد افزودنی می شوند. روغن پایه نفتی را می توان به 3 روش تهیه کرد.یکی از روش ها، برش دادن یا پالایش مواد نفتی بوده و روش دیگر، تصفیه روغن های قدیمی و استفاده مجدد از آن ها شمرده می شود. آخرین روش، تولید روغن صنعتی به شکل مصنوعی است.

روغن های پایه از طریق روش شماره یک یعنی برش مواد نفتی تهیه می شوند. مواد افزودنی مختلف را با توجه به نوع روغن و کاربردی که از آن انتظار می رود، به روغن پایه اضافه می کنند. استفاده از مواد افزودنی مختلف، خواص فیزیکی و شیمیایی متفاوتی را به روغن ها می بخشند.

کاربرد روغن صنعتی

پیش از این اشاره کردیم که روغن های مختلف برای مصارف متفاوتی تولید می شوند. روانکاری، افزایش قدرت تجهیزات، انتقال حرارت بهتر، عایق الکتریکی و جداسازی روغن از آب یا بخار، بخشی از کاربرد های انواع روغن های صنعتی شمرده می شوند.یکی از تجهیزاتی که به وسیله روغن ها با افزایش قدرت مواجه می شود، سیستم هیدرولیکی است. به همین جهت، بیشتر تجهیزات صنعتی دارای سیستم هیدرولیکی هستند.

با همین جمله می توانیم کاربرد گسترده این روغن ها را متوجه شویم. چراکه ماشین آلات صنعتی در همه کارگاه های صنعتی تا کارخانه های بزرگ، مورد استفاده قرار می گیرند.از طرفی، بعضی از قطعات از مقاومت گرمایی مناسبی برخوردار نیستند. در حالی که با استفاده از روغن صنعتی، می توان عمر مفید آن ها را افزایش داد. پس از گرم کردن قطعه مورد نظر به وسیله حرارت، آن را در روغن فرو می برند تا حرارت از آن خارج شود. در مثال دیگر، به کاربرد آن در موتور جوش های صنعتی اشاره می کنیم. حرارتی بالایی که در سیم پیچ موتور ایجاد می شود، به وسیله روغن مناسب، به محیط خارجی منتقل می گردد. ازین روغن ها در دستگاه های تولید پرک پلیمر نیز استفاده می شود .

سایر مزایای استفاده از روغن های صنعتی

  • افزایش راندمان
  • افزایش عمر دستگاه
  • کاهش هزینه
  • کاهش صدای قطعات

استفاده از انواع مختلف این روغن ها، باعث بهبود عملکرد تجهیزات صنعتی می شود. در نتیجه افزایش راندمان، یکی از مزایای به کار بردن روغن صنعتی شمرده می شود.جلوگیری از خوردگی تجهیزات در اثر لرزش هایی که هنگام کار دارند، یکی دیگر از مزایای آن است. چراکه روغن کاری باعث  کاهش اصطکاک شده و علاه بر این، صدای گوش خراشی که هنگام کار به وجود می آید، کمتر می گردد.

هزینه خرید و تعمیر تجهیزات، سرسام آور است. به همین دلیل، استفاده از روغن های صنعتی همواره مد نظر قرار می گیرد. به طور معمول، روغن دستگاه ها به طور روزانه بررسی می شود.

چه عواملی در انتخاب روغن صنعتی تاثیر می گذارد؟

عوامل بسیاری در این زمینه نقش دارند. یکی از آن ها، نوع دستگاه است. چراکه روغن مناسب ماشین آلات مختلف با یکدیگر متفاوت هستند.از طرفی دیگر، سطح کیفی روغن ها یکسان نبوده و در 3 دسته مجزا قرار می گیرند. برای تولید هرکدام از این روغن ها از فرمول های شیمیایی متفاوتی استفاده می شود. در عین حال، تکنولوژی های مختلفی دست به دست هم می دهند تا روغن های صنعتی مختلف، تولید شوند.

چه عواملی در انتخاب روغن صنعتی تاثیر می گذارد؟

گریس ، روغن صنعتی نیست!

  • گریس چیست

گریس نیز به عنوان روانکار استفاده می شود اما باید بگوییم که با روغن متفاوت بوده، مزایای و معایبی نیز نسبت به آن دارد.گریس ماده ای جامد یا نیمه جامد است که از ترکیب مواد نفتی یا صابونی با مواد دیگری تشکیل می شود. روغن گیاهی یا حیوانی به اضافه مواد قلیایی و روغن مایع، مواد تشکیل دهنده آن هستند. گریس ها بیشترین میزان استفاده را پس از انواع روغن ها در سطح جهان دارند.

  • مزایای استفاده از گریس ها

استفاده از گریس ، آسان تر بوده و می توان آن را دفعات بیشتری نیز به کار برد. از طرفی چکه نکردن گریس نیز باعث هدر رفت آن نمی شود. در اثر افزایش حرارت، چسبندگی بالایی داشته و به راحتی می تواند از آسیب به قطعات جلوگیری کند. همچنین ماندگاری بیشتر آن، یکی دیگر از مزایای استفاده از گریس محسوب می شود.

  • معایب گریس ها

کاهش دمای گریس ها نسبت به روغن ها ضعیف تر است. بسته بندی آن ها سخت تر بوده و انبار کردن شان نیز دشوار تر به نظر می رسد. در صورتی که گریس روی سطوح ریخته شود، نمی توان آن را پاک کرد و باعث ایجاد آلودگی روی سطوح می شود.

از آنجایی که گریس ها کاملا مایع نیستند، امکان استفاده از آن ها برا ی قطعات خیلی ریز، وجود ندارد. همین شکل فیزیکی گریس باعث می شود که گزینه مناسبی برای موتور ها نباشند. چراکه نمی توان آن را از داخل موتور، تخلیه و تعویض کرد.

سخن پایانی

همانطور که توضیح دادیم، روغن های صنعتی جزء جدایی ناپذیر کارگاه های صنعتی به حساب می آیند. زیرا دستگاه های قدیمی به روغن کاری احتیاج دارند. همچنین در تولید دستگاه های جدید از سیستم هیدرولیکی استفاده می شود. دستگاه هایی که روغن صنعتی از نان شب برای شان واجب تر است.

شرکت تولیدی رابین پلیمر از سال 1396 در راستای سیاست کلی خود مبنی بر ارائه باکیفیت ترین محصولات تولیدی در زمینه انواع گرانول های پلی اتیلن ، بادی ، PP ، هایمپک برای تولید انواع لوله ها ، نایلون های عریض ، نایلون های دسته دار ، تولید قطعات خودرو و قطعات پلاستیکی با در اختیار داشتن ماشین آلات مدرن و آزمایشگاه های مجهز کنترل کیفیت و خلوص بالا با بهترین کیفیت مطابق با استانداردهای جهانی شروع به فعالیت نمود. این شرکت با بهره گیری از مشاوران متخصص و به کارگیری تکنولوژی های روز دنیا و همچنین ایجاد واحدهای تحقیق و توسعه توانسته گام موثری را در زمینه تولید و محصولات تولیدی بردارد.

امتیاز :
۱ ستاره۲ ستاره۳ ستاره۴ ستاره۵ ستاره (هیچ امتیازی داده نشده)
Loading...
به اشتراک بگذارید :


دیدگاه‌ها

شما باید وارد شوید تا بتوانید دیدگاه خود را ارسال کنید